Trudi Brink is een van de drijvende krachten achter projecten als “Het Beste van Kampen” waarbij kunst, cultuur en sport onder de aandacht worden gebracht. En mensen op een laagdrempelige manier worden uitgenodigd, om ongeacht niveau en omstandigheden, mee te doen met een leuke activiteit.

Eefje sprak met haar over haar passie voor kunst en cultuur en haar loopbaan die dit alles met elkaar verweeft. Trudi pleit voor een inclusieve benadering van welzijn en gezondheidszorg, waarbij er absoluut meerwaarde is om daarbij het beoefenen van kunst en cultuur in mee te nemen. 

In het sociaal domein kan het een het ander aanvullen. Kunst is niet elitair en geschikt voor iedereen, met of zonder beperking en niet per se afhankelijk van de juiste taal spreken. Preventie, participatie, persoonlijke ontwikkeling en de regie in handen laten van het individu zijn hierbij kernwoorden.

Trudi ondersteunt de gezamenlijke culturele instellingen in Kampen die zich verenigd hebben in ‘Sambiq’. Ze is altijd bereid om met jou of jouw organisatie mee te denken wat passend en mogelijk is voor jezelf, een naaste of de doelgroep waar je wellicht mee werkt.

Meer weten over wat er allemaal te doen is of behoefte aan sparren met Trudi? Deze pagina van Quintus geeft je meer informatie.
Of… luister natuurlijk naar de podcast!