De waarde van de mens

Eefje sprak voor deze aflevering met de tweeling Jentina van der Weerd en Anita Klooster. Samen zijn zij twee van de vele vrijwilligers die Het Lokaal in IJsselmuiden draaiende houden. Al langere tijd droomden zij van een eigen buurthuis voor iedereen midden in IJsselmuiden.
Samen vertellen zij wat er allemaal te doen is voor alle inwoners, niet alleen hen met een krappe portemonnee. Sprekend vanuit een hun hart en duidelijk opgegroeid in een warm nest, voel je je direct welkom en gezien.

Wist je dat Jentina, speciaal naar de kappersschool is gegaan om haar droom om anderen zich weer goed te laten voelen, te volgen? En wist je dat Anita, staat te popelen om activiteiten te organiseren op alle dagen van de week en alleen maar wacht op jouw idee? Naast een kapper, eetbijeenkomsten en een fietsenmaker is er in Het Lokaal nog veel meer te doen en te vinden. Je kunt er onder meer terecht voor Financiën op Koers, taallessen, fietslessen of gewoon een spelletje doen of een kopje koffie drinken. Mooie kleding over? Niet weggooien maar geef het een tweede kans en lever het in bij het kledingwinkeltje.

Meer informatie over Het Lokaal vind je hier op facebook en bij WIJZ Welzijn.

Benieuwd naar de droom van Jentina en Anita? Luister dan naar de podcast!